• Vervolg-10
  • Vervolg-08
  • Vervolg-07
  • Vervolg-05
  • Vervolg-01
  • Vervolg-03
  • Vervolg-04
  • Vervolg-09
  • Vervolg-06
  • Vervolg-02

Camping International

Op 980 kilometer van Utrecht, aan het aan het wonderschone meer van Lugano in Lombardije, ligt familie Camping International. Een gemoedelijk vakantiepark met een smal en gezellig kiezelstrand van 500 meter, gelegen aan kristalhelder water en met douches aan het strand. Ook zijn er heerlijke zwembaden, leuke glijbanen en veel Nederlandse kinderen.  

Je kunt hier volop genieten van de schitterende natuur, allerlei watersporten, wandelen en fietsen. En van de echte Italiaanse keuken: op en in de buurt van de camping vind je uitstekende en aangenaam betaalbare restaurants.

Lombardije heeft een heerlijk klimaat: een kruising tussen de zuidelijke Alpen met invloeden van de Middellandse Zee. Er zijn citrus- en palmbomen en van maart tot november bewegen de temperaturen zich tussen de 25 en 30 graden.

Het vakantiepark, voorheen een camping, is van alle gemakken voorzien. Er is veel op loopafstand: strand, zwembaden, een voetbalveld, een speeltuin met trampolines. In het hoogseizoen is er een animatieprogramma. Ook is er een ijssalon, een mini-supermarkt met verse broodjes en een uitstekend restaurant (dat ook door Italianen uit de wijde omgeving wordt bezocht). Het park heeft een eigen haven met aanlegsteigers. Het meer biedt watersportmogelijkheden zoals zwemmen, surfen, zeilen en waterskiën. Motorboten zijn toegestaan en met een visvergunning mag u vissen.

Vanaf het park kun je via het strand zo naar het dorp wandelen, even waden door de rivier en je bent in 10 minuutjes in het centrum van Porlezza. Het is een aardig plaatsje met onder andere een boulevard, restaurantjes aan het meer, ijssalons, marktjes, een wijnbarretje en drie grote supermarkten. Op 15 autominuten vind je aan het Comomeer Mennagio, waar je zo Villa Felderhof binnenstapt. Hier kun je dagkaart voor de veerboot kopen (7,50 p.p.), waarmee je de andere dorpen en stadjes aan het Comomeer kunt bezoeken. Maar je kunt natuurlijk ook naar het Zwitserse Lugano rijden (25 autominuten). Een dagtochtje naar Milaan kost anderhalf uur met de auto.

Het zwembad
Het meer van Lugano (48,7 m2) ligt aan de grens tussen Italië en Zwitserland, draagt de naam van de grootste stad aan zijn overs, Lugano tussen het Comomeer en Lago Maggiore. Het vakantiepark ligt aan direct aan het meer en heeft een eigen haven met aanlegsteigers. Het meer biedt watersportmogelijkheden zoals zwemmen, surfen, zeilen en waterskiën. Motorboten zijn toegestaan en met een visvergunning mag u vissen.

Sport en animatie
Het park heeft zwembaden met ligstoelen, een voetbalveld een speeltuin met trampolines en in het hoogseizoen een animatieprogramma en vertier voor de oudere jeugd.

Restaurant
Op het park zit een restaurant IL Pinguino waar je heerlijk Italiaans kunt eten voor een zeer vriendelijke prijs. Ook is afhalen mogelijk. Het restaurant wordt ook door Italianen uit de wijde omgeving bezocht.

Speedboten op meer van Lugano
Op het meer van Lugano zijn alle watersporten, waterskieën, jetskis, zeilen, windsurfen, stand up paddle en gewoon zwemmen of vissen (met akte) toegestaan en dat is vrij uniek in Italië. U kunt een speedboot huren tijdens uw vakantie, maar ook uw eigen speedboot mag mee. U heeft hiervoor wel een havenplaats nodig. Indien u dat wenst kunt u dat ook aangeven bij uw boeking, zodat wij een havenplaats, zijn kosten aan verbonden, kunnen reserveren voor u. Alle motorboten hebben een vergunning nodig voor het Luganomeer. Het aanvraagformulier is verkrijgbaar bij de receptie. Deze moet ingevuld ingeleverd worden bij de locale policie van Porlezza. Openingstijden locale politie: zaterdag van 09-00 tot 10-00 of maandag van 11-00 tot 12-00. U vindt hun kantoor in het gemeentehuis op de hoek van via Garibaldi en via Bernasconi.

Contactgegevens

Meijer & de Vries
Mobile: +31 (0)6 300 22 333
whatsapp: 31 (0)6 300 22 333
E-mail: info@bellaciaochalets.nl

Adres Chalets

Via Osteno 32
22018 Porlezza CO, Italië
Receptie: 00393385303876
Portier: 0039-3668908709
Nachtportier: 0039-3668908709